AlainStout.com

Zelf Mastery en Discipline

Deze is zo belangrijk en interessant. En nu ik terugkijk naar mijn leven en transformatie, is dit waarschijnlijk wat er heeft plaatsgevonden.

Google translate zegt voor self mastery, zelf beheersing. Vind self mastery beter klinken en zeggen wat het is.

Echt de allerbeste versie van jezelf willen worden.

Diep graven om te ontdekken wie jij echt bent, wilt en voor bestaat.

Dan een reis gaat maken om alle slechte gewoontes te transformeren in goeden.

Ik was een goede jongen die tegen al het slechte was tot mijn 14e ofzo, wel was ik al baldadig soms, op de gang werd gezet door leraren. De clown van de klas kon zijn, maar alsnog slim goed kon leren en ook sociaal met anderen kon zijn.

Vanaf mijn 14e slipte ik ergens en begon ik nergens meer om te geven. Terugkijkende. Toen begon ik overal maling aan te hebben en ging alleen doen wat ik wou ook al was het destructief. Zoiets groeit langzaam. Op mijn 21e dus in 7 jaar, was ik een hustler, wietkweker, blowde, dronk en rookte ik. Geen baan, feesten in het weekend, een eigen muziek album uitbracht in de hip hop scene, niets bracht. Zag alleen maar ellende om me heen, mensen zwaar verslaafd, in de gevangenis, ellendige levens die nergens naar toe leidden. Veel vrienden en kennissen overleden op zeer jonge leeftijd, jonger dan mij en ik was zelf nog jong! Ik zag veel bedrog, angsten, leugens, gewoon een puinzooi. En het leidde helemaal nergens naartoe, niet naar de rijkdom en de mooie vrouwen zoals je ziet in de rap video’s. Mijn moeder kreeg een nieuwe man en ik was de man in huis, dus dat viel als een indringer en maakte me helemaal woedend. Ik was boos op de wereld, alles en iedereen zonder dat ik het door had. Zogenaamd kwade jongen en dacht dat sommige aspecten stoer was. Terwijl ik op andere vlakken nog steeds die lieve jongen was die geen vlieg kwaad deed.

Toen is de transformatie begonnen, toen stopte ik al cold turkey met roken. Ben een baan gaan zoeken, terug naar school, een rijbewijs, auto en appartement gekocht in 1 jaar op mijn 24e. eindelijk op mezelf, dat is nu 11 jaar nog maar geleden en voelt als een eeuwigheid. De transformatie is nooit meer gestopt vlak daarna helemaal cold turkey gestopt met blowen en drinken. Alles dat illegaal is afgezworen. Wou alleen nog maar goed doen, zo zag ik het toen niet maar als ik terug kijk. Gebeurde niet in 1 dag, is nu dus al bijna 15 jaar aan de gang die transformatie.

Daarom is het zo belangrijk om nu met self mastery, onderzoek, discipline te beginnen want het duurt jaren en jaren voordat je verschil begint te merken. Gaat stapje voor stapje, beetje bij beetje.

Alle slechte gewoontes achter heb gelaten en ruimte heb gemaakt voor de goeden.

Dus nu zelfs vegan ben, maar daarover op een ander moment meer.

Dus meer dan 10 jaar geen druppel gedronken of gerookt. Elke dag sport, ademhalingsoefeningen doe, mediteer, schrijf, lees, studeer, produceer zoals deze blogs, naar buiten ga en online post. Positieve zelf affirmaties niet te vergeten en ik blijf groeien.

Als ik ga douchen begin ik met een koude douche en als ik daarna warm ga douchen sluit ik af met een koude douche, altijd, zelfs in de winter.

Dat soort zaken, dus als je begint aan je zelf onderzoek om de allerbeste versie van jezelf te worden. Werkt alles als een sneeuwbal effect verder omhoog.

Als een puzzel. Zelfs therapie sessies heb gehad. Blijven ontwikkelen en groeien en doen wat kan bijdrage aan het worden van een beter mens.

Dus extreem ben veranderd ten goede.

Dat is self mastery.

Als ik het dus kan met zo’n verleden kan iedereen het beter.

Ok ik was maar een kruimel in de criminele wereld, was nog vrij onschuldig maar alles bij elkaar was ik geen goed persoon meer. Tenminste niet iemand waar ik van droomde of gelukkig was met mezelf. Daar gaat het om.

Je voelt diep in je wie je bent en kan zijn.

Dat het jouw verantwoordelijkheid is om dat te bereiken.

Aan de ene kant gaan mensen die je vrienden waren je enorm vernederen en doen alsof je fout zit.

En daarom geven de meesten op en dat begrijp ik wel.

Er zullen alsnog momenten zijn waar je in de war bent.

Maar als je blijft terugvallen op je self mastery rituelen komt alles vanzelf goed.

Een belangrijk aspect daarvan is ook visualiseren, je dromen verbeelden dus.

Al deze zaken bij elkaar zorgen gewoon ervoor dat je elke dag enorm gedisciplineerd bent om deze rituelen en routines te blijven uitvoeren net zo normaals als tandenpoetsen voor je is.

Ik heb er een cursus over gemaakt om jou te helpen met wat mij heeft geholpen wat mij weer helpt en jij weer een ander kan hepen en we dus allemaal elkaar weer helpen.

Een besloten groep in deze cursus.

Om de allerbeste versie van jezelf te worden, een super mens noem ik het graag.

Begin vandaag nog.

Of laat je email hier achter, en ik stuur je een e-boekje op met 10 punten die je helpen aan self mastery. Let’s go, come on.

Doe wat jij voelt in je hart te doen. Zonder terug te kijken. Doe het gewoon. Met het grote plaatje in je achterhoofd.

En laat ze allemaal maar lachen en ervan vinden wat ze willen. Dat is onbelangrijk.

Het enigste dat belangrijk is, is dat jij je hoger doel uitvoert. Dat jij je daar gelukkig over voelt.

Alain Stout
Een ondernemer met voeten in de aarde omtrent duurzaamheid en een betere planeet. Eerst mezelf veranderd ten goede wat een constant proces is en tegelijkertijd groeit alles en iedereen om me heen mee de goede kant op. Alleen maar positieve energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.
Categories
Recent posts
Blog Updates