AlainStout.com

Identiteitscrisis

Als je zoveel dromen en visioenen hebt die zo ver reiken en je ziet niemand die heeft bereikt waar jij van droomt.

Als je zoveel kan en doet, je kan rappen, dichten, rijmen, freestylen, Bed & Breakfast, duurzame producten verkopen off en online, duurzame kleding lijn, rap album en boek uitgebracht in eigen beheer, appartement gekocht en verkocht, sales deur aan deur verkoop, je hebt zo veel passie en ideeën voor zoveel zaken.

Wat kies je dan nog, waar focus je je dan op?!

Ontelbaar video’s, blogs en weet ik veel wat voor posts gedropt.

Ja, ik snap het ze zeggen, of in 1 ding heel goed worden of in heel veel zaken middelmatig.

En Elon Musk dan of Bill Gates, die doen ook heel veel goed.

Nu doe ik alles tegelijk verspreid over de week.

Het kiezen is de uitdaging, en ik deel eerlijk overal waar ik door heen ga. Emotioneel en mentaal omdat dat onderdeel is van oprecht echt zijn. Niet alles altijd rozengeur en maneschijn is tijdens zo’n route.

Ik snap het.

Ik geloof dat ik dit allemaal kan, het lijkt heel veel maar dat is het eigenlijk niet. Eigenlijk past alles bij elkaar. Ik ontwerp geen deurknoppen, krukken, schik geen bloemen of weet ik veel wat. Er is meer dat ik niet doe, dan wel. Want wat ik nu doe, doe ik eigenlijk allemaal al mijn hele leven.

Websites maken sinds een jaar of 13 en ook handelen.

Waar kan ik echt in shinen.

Heeft ook te maken met hoe je jezelf ziet, daar zit het ding. Ik kan mezelf niet in een hokje droppen omdat ik al deze passies voor mezelf zie.

Ik zie mezelf als ondernemer, creatieveling, die gewoon meerdere keren kan, coole dingen. Dat combineert met elkaar. Op 1 of andere manier past het bij elkaar.

Dan wil ik dansen en dan zit ik een website in elkaar te flansen, dan ga ik rappen en dan klop ik de hele dag op deuren om zonnepanelen te installeren.

Dan luister ik harde rap en dan klassieke muziek.

Dan draag je Karl Kani en dan gewoon casual.

Ik ben gewoon mezelf.

Het punt is ik wil niet in een hokje gestopt worden ook door het publiek. Dat ze vinden dat ik een rapper ben dus geen gebouwen kan ontwerpen en vice versa. Omdat ik niet ben wat het publiek denkt maar wat ik zelf visualiseer.

Misschien ben jij altijd de enigste die voor jezelf kan zien wie je bent, niet over zeuren, gewoon je missie uitvoeren. Tegelijkertijd genieten van de tijd met de mensen waar je je goed bij voelt.

Dan zit je zelf de marketing uit te voeren organische social media of online adverteren noem maar op, doe je zelf de boekhouding, administratie en belasting.

Dat is het punt ik wil altijd alles zelf doen, een vloek en een zegen. Want daardoor leer je het wel zelf alleen kost weer tijd en dus leid het je weer af van misschien je hoger doel.

Omdat ik wel altijd vooruit blijf manoeuvreren geloof ik wel dat ik uiteindelijk op me plek terecht kom. Juist vanwege al deze vragen en zoektochten. Toch gewoon doe in het moment en uiteindelijk blijft er wel spaghetti aan de muur plakken.

Meestal het gevoel dat een ander me niet ziet zoals ik mezelf zie, en dat is frustrerend. Want je wilt behandeld worden zoals je jezelf ziet, dat voelt gezond en strookt dan met je eigen zelf beeld. Dan word er ook op die manier het beste bij je omhoog gehaald als een ander dat ook voelt.

Dat zijn de dingen die ik gedaan heb onder andere, het dan nog niet eens gehad over wat ik nog wil gaan doen. Voel dat ik kan. Je wilt daarin de beste zijn, in alles waar je van droomt. Je voelt dat het kan. Ook hier weer, gaat er om dat jij voelt en geloofd. Want alleen ik kan uitvinden hoe ik me tijd het beste kan indelen, waar ik het best voor kan kiezen. Wat ik beter kan laten vallen en wat wel blijven doen.

Ook hier weer deel ik goudeerlijk mijn mentale gesteldheid waar iemand in zo’n positie mee “worstelt”. Een kijkje in mijn geest eigenlijk.

Ik geloof bijvoorbeeld dat ik een gedichtenbundel kan uitbrengen en een wolkenkrabber kan laten ontwikkelen. Dat ik een mooie rap song kan maken met toffe video en tegelijkertijd 1 van de allerbeste duurzame lifestyle merken “Takoda” voor (gerecyclede) kleding en huis decoratie. Dat ik ook nog de allerbeste persoon kan zijn wie ik maar kan zijn en een echte familie man kan zijn voor mijn gezin met prachtige vrouw en kinderen. Om maar een paar tegenstellingen te benoemen. Als ik dan kijk wat er is in de wereld, zie ik niemand die deze resultaten in combinatie met elkaar heeft geboekt. Daar slaat dan de onzekerheid in. Dat het nog nooit is gedaan betekent het nog niet dat jij het niet kan. Als dat is waar je van droomt, ga er dan voor. Als dat is wat je visualiseert, doe het dan nu.

Voor mijn gevoel werk ik hier al mijn hele leven aan, baksteen voor baksteen. Maar het lijkt zo langzaam te gaan, reden daarvoor kan dus zijn omdat ik te veel wil of doe. Meer focus op 1 ding. Dat is waarmee ik worstel maar wat ik dus ook alleen zelf kan ontdekken. Daar ben ik mee bezig, en het zal ook wel lukken. Maar zit er midden in.

Meesten delen dit misschien niet maar alleen de shine. Ook weer onderdeel van wie ik ben. Duurt allemaal zo lang en zie soms door de bomen ook het bos niet meer. Wat zal ik nu doen, wat kan ik nu beter gaan doen, wat is slim en wijsheid? Hoe doe ik nu het juiste zodat ik op schema loop met mijn hoger doel in het leven? Waarom leef en besta ik? Hoe doe ik alleen leuke dingen waar ik van droom? En geen rommel? Alleen nuttige tijdbestedingen? Wil alles op een hoog niveau doen en dus geen tijd verspillen. Van nut zijn. Uitvoeren wat ik predik.

Heb zelfs een cursus pas geleden, paar weken terug online gegooid. Omdat ik mijn leven niet alleen gigantisch ten goede heb veranderd van stoppen met troep tot de allerbeste versie worden van mezelf. En dan al die activiteiten. Omdat je zoveel doet, zit er veel van lage kwaliteit bij. Ik ben het ook zat, maar het komt goed. Zolang mijn hart maar op de juiste plaats zit of ik nou rap muziek luister of niet. Van vrouwen houdt en romantiek. Noem maar op.

Ik ben en blijf toch een goed persoon en altijd hard werk, denk en voel om de allerbeste versie van mezelf eerst te zijn. Dan volgt de rest vanzelf. Komt vanzelf goed. Tegelijkertijd precies alles begrijpen wat het gebeurd, fout of goed. Allemaal op een rijtje hebben, een vieze baan maar iemand moet het doen. Wie gaat het anders doen? Ik zie zoveel rommel en rare fratsen.

Helemaal klaar mee en daarom maak ik het positieve verschil.

Waarvan ik denk hoe het wel hoort. De kunst is ook voor mij moeilijk soms anderen gewoon ook zelf uit te laten zoeken. Als het me niet bevalt, dan kijk ik toch gewoon niet. Niet mee bemoeien. Doe gewoon je eigen ding. Praat tegen mezelf via deze letters.

Niemand interesseert jouw droom, zelfs niet als je het “gemaakt” hebt. Dus de beweegredenen moeten ook juist zijn. Waar doe ik het eigenlijk voor? Waarom wil ik het eigenlijk allemaal zo graag wat ik wil? Dus en daarom gaat het er alleen om dat je doet wat jij wilt en wat jou gelukkig maakt. Want je hebt altijd enkel en alleen met jezelf te leven. Doe gewoon waarvan jij geloofd dat het, het juiste is om te doen. Alles komt goed. Ben je met me? Waar ik dus in zit, en doe, kan jij ook. Sommigen doen niks, heel veel zelfs. Geeft niet altijd als je een oprecht goed persoon bent met je hart op de juiste plaats zit het net zo goed. Daar draait het om, daar zorg ik als eerst voor bij mezelf. De rest is extra en komt daar uit voort. Niet alleen dat. Voel ook dat het mijn verantwoordelijkheid is te doen wat ik kan doen voor degene die het niet kunnen. Niet meer kunnen of nooit zullen kunnen. Zoals zieken of iedereen die er niet toe in staat is.

Als ik niet dit ga uitvoeren, wie dan wel? Als ik het niet nu doe, wanneer dan wel?

Wat kan ik nog meer zeggen, duidelijk toch. Terwijl ik dit allemaal bereik, krijg je zo dus inzicht in mijn brein tijdens dit leven en proces.

Update:
Misschien vind je me wel een loser dat ik hier mee worstel allemaal. Dat ik anders ben, misschien vind je het wel lekker voor me omdat ik allemaal zo groot denk. Wie je was, meningen van anderen en huidige omstandigheden hoeven nooit je werkelijkheid te worden. EN zegt niks over wie jij bent. Want nogmaals je weet het zelf het beste, alle moeite die je er in hebt gestoken overal constant helemaal.

Het maakt allemaal niet uit, ik had lol met het uitvoeren van mijn hoger doel. Want het gaat om de reis niet de eind bestemming. Gaat niet om het eind doel maar om wie je wordt in het proces van het verwezenlijken ervan.

Je hebt uiteindelijk alleen met jezelf van doen. Waar heb je spijt van als je in je graf ligt als je het niet zou doen. En wat als je het wel zal doen. Je bent nooit klaar en perfect, anders valt er niks meer te leren. Vind mezelf fantastisch zoals jij dat ook zou moeten doen. Je kan alleen bereiken hoe je jezelf ziet. Zorg dat het oneindig en positief is. Maak de wereld een betere plek, gebruik al je krachten om dat waar te maken. Te veranderen ten goede. Van je fouten wat nooit meer of anders te doen en van wat goed ging, hoe je het voortaan beter kan doen.

Wordt vervolgd…

Alain Stout
Een ondernemer met voeten in de aarde omtrent duurzaamheid en een betere planeet. Eerst mezelf veranderd ten goede wat een constant proces is en tegelijkertijd groeit alles en iedereen om me heen mee de goede kant op. Alleen maar positieve energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.
Categories
Recent posts
Blog Updates