AlainStout.com

Gezonde Leefstijl

Gezonde Leefstijl

Gezondheid komt op de eerste plek, want zonder gezondheid ben je nergens. Mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Daarom heb je allemaal mind hacks om gezond te kunnen blijven wezen en zijn. Echt belangrijk om jezelf op de eerste plaats te zetten en wat als allereerst goed is voor jou, ze allemaal op een rijtje te houden.

Werken aan je innerlijke wereld. Vanuit daar gezonde stappen maken en goede gewoontes hebben.

2. Tijd voor Jezelf

Als je het voelt, pak je moment voor jezelf, ga naar een sauna, ga baantjes zwemmen, naar een favoriete café voor een koffie of thee. Zet je telefoon op vliegtuig modus voor het weekend, zodat je volledig alleen met jezelf bent geconfronteerd en door niemand gestoord kunt worden. Maak eens een wandeling, maak je favoriete gerecht, zet je favoriete muziek op en chill, relax en ontspan thuis samen met je dierbaren. Wat heb je aan een huis als je nooit thuis bent. Zorg goed voor jezelf, naast een moment pakken voor jezelf. Neem eens een dag vrij ervoor. Kun je ook iedere dag kleine dingen doen, die zorgen dat je lekkerder in je vel zit en alles aan kunt en nooit gestrest of depressief raakt. Daarover meer in het volgende punt.

2. Gezonde routines inbouwen

Als je zorgt dat je elke dag net zoals je nu je tanden automatisch poetst bepaalde goede gewoontes gaat inlassen, zodat je nooit gestrest kunt raken of depressief. Alles aan kunt en je door niets of niemand gek kunt laten maken, ongeacht wat het soms lijkt of hoe het voelt.

 • Positieve zelf affirmaties, denk en spreek alleen positieve opbouwende gedachtes
 • Visualiseren van je droom, en de energie die je daarbij voelt, is een hogere frequentie, vertrouw ieder moment van de dag op deze energie. Houd dat vast, dan zul je dat aantrekken en zal het zo lopen. Ook al lijk je soms in de war, vertrouw op je onderbewustzijn voor het maken van de goede keuzes. Wanneer de kern goed zit vanwege deze routines, die je elke dag uitvoert.
 • Elke dag een wandeling buiten maken
 • Elke dag je groentes en fruit eten, het liefste vers en als het even kan biologisch natuurlijk
 • Ademhalingsoefeningen, Wim Hof, heeft hier een super manier voor, zegt ook dat je daarmee depressies helemaal geen schijn van kans geeft
 • Meditatie, een moment voor jezelf eventjes helemaal nergens aan denken
 • Sporten, kies iets
 • Schrijven, zodat je van je af schrijft wat je dwars zit en noteert wat je doelen zijn om op te focussen
 • Lezen, houd je geest scherp, waardoor je groeit en juiste keuzes beter kan maken
 • Podcasts luisteren, waar je wat van opsteekt en je dus een beter mens maakt
 • Nu en dan eventjes detoxen, geen geraffineerde suikers en als het even kan alleen verse groentes en fruit voor minimaal 24 uur

3. Alleen Juiste Personen

Ook deze kan belangrijk zijn, want je hebt mensen die energie vreten en die energie geven. Daarom wil je alleen mensen die je energie geven, het beste bij je omhoog halen en daarmee verder brengen.

Dus luister goed naar je hart en vraag jezelf af, is dit goed of niet goed voor me. Is wat deze persoon doet, gezond of ongezond voor me. Bescherm je energie, laat kleine denkers niet je geest ruïneren en vertroebelen zodat ze je van je hoger doel afhouden. Wees je hier constant van bewust. Bescherm jezelf en je hart. Constant scherp blijven. Omring je dus alleen met winnaars die het allerbeste bij je omhoog halen. Mooie quote is: “Geloof iemand de eerste keer wanneer ze laten zien wie ze zijn”

Wanneer iemand je onrechtmatig behandeld wat indruist tegen je principes, dan is die persoon hoogstwaarschijnlijk zo. Ga niet vals zitten hopen of goed praten, dat het goed komt of een uitzondering was. Er zijn nou eenmaal helaas vervelende mensen, goed bedoelen, maar ze zelf niet op een rijtje hebben en daardoor schadelijk zijn voor jou. Je hoeft niemands handje vast te houden, te helpen genezen. Iedereen is oud en wijs genoeg om dat zelf te doen.

Jouw verantwoordelijkheid is alleen, alles te beseffen en alleen te kiezen wat goed voor jou is. Zorg er dus voor dat je een leven creëert waarin alleen ruimte is voor liefde, gezondheid en groei. Als je nu nog in een lastig pakket zit, ergens in vast, sluip dan voorzichtig naar de uitgang. Bereid je voor, voor vertrekken, in een positief waar je sterk genoeg bent. Zodat niks uitmaakt of kan gebeuren. Je bent onafhankelijk sterk en hebt niemand nodig, zodat je dag kan zeggen tegen alles dat niet goed voelt of voor je is. Dus waak erover.

Alain Stout
Een ondernemer met voeten in de aarde omtrent duurzaamheid en een betere planeet. Eerst mezelf veranderd ten goede wat een constant proces is en tegelijkertijd groeit alles en iedereen om me heen mee de goede kant op. Alleen maar positieve energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.
Categories
Recent posts
Blog Updates