AlainStout.com

Klimaatverandering

Gaan we het klimaat veranderen?

De wereld redden?

Verantwoordelijkheid nemen?

Ten goede…

Tsunami’s, extreme droogte, stormen, hitte.

De aarde vervuilen met een te hoge CO2 uitstoot van fabrieken, uitlaatgassen tot het kappen van het regenwoud.

Warmere en koudere dagen.

De ijskappen smelten zodat de ijsberen nergens heen kunnen.

Doordat de ijskappen smelten stijgt de zeespiegel wat weer kan leiden tot overstromingen.

Je hebt onwetenden wie de toekomst van de planeet niet interesseert want ze geven alleen om het leven hier en nu.

Quote: “We lenen de planeet van onze kinderen”

Laat dat even inzinken.

Klimaatverandering is belangrijk voor me, maar niet alleen.

Ook wilde dieren stroperij, de plastic soep, oorlog, tropisch regenwoud kapperijen gaan door merg en been. Zoveel geef ik om de planeet, omdat je een ideaal hebt voor een vredige planeet.

Daarom gaan deze zaken aan me hart.

Wees bewust van je keuzes en de gevolgen ervan, er zullen nog steeds mensen zijn die het niks interesseert of er totaal niet mee bezig zijn of snappen.

Zolang jij en degene waar het kwartje wel valt zachtjes maar zeer zeker deze stappen in de goede richting nemen zal de rest uiteindelijk volgen.

Gewoon zelf het goede voorbeeld blijven laten zien in daden.

Want die groep zal groeien, liefde sterker dan haat, positieve energie sterker dan negatieve energie en zal overwinnen.

Zolang jij je steentje bijdraagt voor een betere wereld, een beter persoon en daardoor in je gemeenschap en familie. Voel je je altijd goed over jezelf, dat jij bijdraagt aan wat er echt belangrijk is. Denk na, diep en veel na, wat goed is voor een betere planeet en alle goede mensen erop. Een éénheid, in harmonie.

Stel je voor als iedereen dit zou doen, hoe de wereld er dan uit ziet. Ik begrijp hoe moeilijk het is, vooral met de grote bedrijven die de planeet blijven verzieken, drugs in de wereld en negatieve gebeurtenissen waar mensen weer door geraakt worden. Laat je daarom niet gek maken en vermijd negativiteit zo veel mogelijk, ook al lijkt het onmogelijk of dat wat jij doet geen zin heeft.

Alle kleine beetjes helpen, begin gewoon met jezelf elke dag stap voor stap bij te dragen met het doen van iets goeds. Je hebt alleen met jezelf te leven, je weet van jezelf hoeveel moeite je doet voor het goede. Je kunt zelf een Prins zijn, je kunt je eigen sprookje creëren, alles wat je droomt kun je creëren en begint bij jezelf.

Als je goed voor jezelf bent, eerlijk naar jezelf toe. Kun je goed zijn voor anderen en dan heb je ook de kracht om goed voor de planeet te kunnen zijn en die keuzes maken die daar aan bijdragen.

Wat geeft de meeste CO2 uitstoot?

De zes grootste uitstoters (China, Verenigde Staten, EU27, India, Rusland en Japan) zijn momenteel verantwoordelijk voor ongeveer 62% van alle broeikasgasuitstoot en spelen daarnaast ook een belangrijke rol in internationaal klimaatbeleid door hun politieke rol in de wereld en de economie.
Bron: klimaathelpdesk.org

Wat geeft de meeste CO2 uitstoot?

Energie is verantwoordelijk voor 77,01% van deze uitstoot in 2019. Hiervan maakt de uitstoot door vervoer ongeveer een derde uit. Uitstoot door landbouw draagt met 10,55% bij, industriële processen en productgebruik met 9,10% en het beheer van afval met 3,32%

Bron: https://www.europarl.europa.eu/

Wat kan ik doen om CO2 uitstoot te verminderen?

Om klimaatverandering tegen te gaan kun je het beste minder energie gebruiken, elektrisch gaan rijden (of de auto vaker laten staan) of minder met het vliegtuig reizen. Daarmee voorkom je de uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen.

Ook minder vlees eten, want voor 1 kilo vlees is 5 kilo voer nodig.

Bron: mileucentraal.nl

Wat heeft invloed op CO2 uitstoot?

CO2-uitstoot komt voor uit: De energiesector: het opwekken van elektriciteit (olie, gas, en kolen) De industriesector, bijvoorbeeld voor het produceren van metalen en chemicaliën. De landbouwsector: door omzetting van bos naar landbouwgrond wordt er minder CO2-opgenomen.
Bron: energievergelijk.nl

Wat is de grootste oorzaak van het milieuprobleem?

Het gebruik van fossiele brandstoffen, grootschalige houtkap en de veeteelt beïnvloeden steeds meer het klimaat en de temperatuur van de aarde. Hierdoor komen onnatuurlijk grote hoeveelheden broeikasgassen in de atmosfeer, wat het broeikaseffect versterkt en de opwarming van de aarde versnelt.

Bron: https://climate.ec.europa.eu/

Wat moet er veranderen aan het klimaat?

Coalitieakkoord 2021-2025: verhoogde ambitie voor klimaat

Om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn, scherpt het kabinet het doel voor 2030 aan tot tenminste 55% CO2-reductie. Om dit doel ook zeker te halen, richt het kabinet het beleid op 60% in 2030. Voor Nederland.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/

Alain Stout
Een ondernemer met voeten in de aarde omtrent duurzaamheid en een betere planeet. Eerst mezelf veranderd ten goede wat een constant proces is en tegelijkertijd groeit alles en iedereen om me heen mee de goede kant op. Alleen maar positieve energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.
Categories
Recent posts
Blog Updates