Alain Stout

Wees de verandering

Net een duif bevrijd uit een plastic tas, die ermee vloog en zat vast om zijn nek in zijn haren, dat is wat we doen met ze allen samen met het milieu en anderen door afval op straat te gooien en met name plastic.

Als je zo'n duif ziet en het is bevrijd, zoiets kleins raakt je gewoon, staat symbool voor dezelfde problemen wereldwijd op gigantische schaal, te veel om te bevatten.

 

Een betere wereld voor iedereen

Vrede, Vreugde en Vrijheid

 

"Als je goed wilt doen, word je voor gek verklaard, als je de rest na loopt, krijg je applaus"

 

Daarom is het zo hard soms om door te zetten voor het goede, want je loopt eerder nog tegen een muur op van weerstand, omdat of anderen er nog niet klaar voor zijn of te druk zijn met zichzelf om zich te kunnen bekommeren om anderen.

De enige manier om het te kunnen volhouden is om het te doen vanwege een oprechte echte intrinsieke motivatie wat niet afhangt van andermans meningen of erkenning.

 

Degene die ze niet op een rijtje hebben, hebben van, waar maak je je druk om, wat kan jou het nou schelen, ze zien niet verder dan hun eigen beperkte gezichtsveld, kunnen niet daar voorbij zien, wat de gevolgen zijn en wat er in de toekomst ligt op de lange termijn niet lijkt te interesseren.

 

Dat is begrijpelijk, het is hoe we worden opgevoed, in het milieu waarin we verkeren, als we de verantwoordelijkheid nemen om onze kinderen vanaf het begin goed op te voeden, kunnen veel problemen worden voorkomen, dat is wat je wilt, voorkomen.

 

Je doet het voor de juiste beweegredenen, omdat je het leuk vindt, omdat je met jezelf moet kunnen leven, je goed wilt kunnen voelen over jezelf.

 

Natuurlijk maken we allemaal fouten, helemaal als kind, dat is de bedoeling, het gaat erom dat wanneer het tijd wordt om verantwoording te nemen voor al je acties, dat je dat dan doet en pakt.

 

Wanneer je meer leert over de wereld, over elkaar en wat dan ook, dan kun je niet meer terug, dan blijf je groeien en leren op wat je al geleerd hebt en gegroeid bent.

 

"De voorkeur geeft aan het doen van het juiste, en niet populair te zijn, dan het doen van wat niet goed is, maar wel populair"

 

Ideale wereld

Moeder Aarde

 

Vind ervan wat je wilt, hoe zou een ideale wereld er uit kunnen zien?

 

"Waar de oceanen, milieu en de natuur schoon zijn van verwaarlozing en overbevissing en alle (plastic)afval, geen wilde dieren worden afgeknald voor hun huid en ivoor, gelijke kansen voor allen, CO2 uitstoot vernietigen, dus zoveel zelfvoorzienend en elektrisch mogelijk, gelijkheid, rechtvaardigheid, eerlijkheid, geborgenheid, veiligheid, warmte, liefde, vriendschap, harmonie, begrip, respect, vreugde, vrede, samenhorigheid, (financiële)onafhankelijkheid, gezondheid en schoonheid voor iedereen, het hof van eden, je eigen paradijs creëren met alleen goede personen in je eigen kringen, waar iedereen rekening houdt met elkaar en er ruimte is voor iedereen om zijn of haar dromen te verwezenlijken met de dankbaarheid voor hier en nu, verbonden, huizen goed geïsoleerd, verspillingen tegengaan, hergebruiken, recyclen, dus circulair, de bossen terug brengen, zodat exotische planten, bloemen en dieren weer een kans krijgen voordat ze helemaal uitgeroeid zijn, onze moeder aarde weer de kans krijgt volledig te herstellen en iedereen hiervan bewust is, helpen en (her)opvoeden vanuit de kern meteen juist, zodat alleen het goede kans krijgt te floreren, het groen terugbrengen."

 

Dat is waar Alain bij leeft, zijn motivatie en energie, Alain is al sinds zijn geboorte geobsedeerd door de Indianen, misschien omdat zij zo dicht stonden bij de natuur, collectief schuldgevoel wat we hebben gedaan met onze planeet en dat voor iemand die is opgegroeid in Rotterdam, de Shell en de Botlek!

 

Noem het een utopie, noem het een fantasie, noem het gek, noem het zelfs onrealistisch en dom

 

Beeld het jezelf eens in, hoe prachtig mooi zou dat zijn, geen ellende, geen respectloze bejegening, geen onrecht

 

Laat je geest de vrije loop, voel je vrij en open

 

'Wees de verandering die je graag zou willen zien in de wereld, die je zelf nooit had, dat anderen geen reden tot excuses meer geeft, waarin alles wordt begrepen'

 

Je kunt Alain volgen op de volgende manieren:

 

Instagram follow