Alain Stout

Ruim netjes je afval op

Als je goed voor jezelf bent, kun je goed zijn voor anderen en dus de planeet

Als je een hekel aan jezelf hebt, uit dat zich in je gedrag en zal de planeet het laatste zijn waar je je om bekommert

Afval

Als je je afval in de afvalbak gooit, kom je al een heel eind, want dan verstrikken diertjes zich er niet in en kan het niet in de riolen, rivieren en dus de oceaan terecht komen, waarmee we alleen onszelf vernietigen

En dat voor iemand die vroeger ook wel eens afval op de grond gooiden, omdat als je in zo'n milieu opgroeit, waar dat normaal is, dan ben je blind, weet je niet beter, tot het tijd is om zelf verantwoording te nemen en zodra je er bewust van raakt en leert wat het doet, je wel gaat veranderen, dat is de crux, daardoor kan je in principe niemand kwalijk nemen, want alles heeft wel zijn redenen

Rotterdam scheidt uit restafval, plastic, metaal en drinkpakken, dat hoef je dus al niet zelf te doen, enorm innovatief

Papier en glas kun je zelf scheiden, alles wordt gerecycled en dus circulair, iedereen kan veranderen

 

Plantenbasis dieet

Nu de voordelen hebben geleerd van een dieet op planten basis, het schijnt zo veel beter te zijn dan vlees, en vlees heb je helemaal niet nodig, studies tonen aan dat gladiatoren uit het Romeinse tijdperk, dominant vegetariërs waren.

Dus je hebt geen vlees nodig om sterk te zijn, daarnaast sporters gevolgd, vergeleken met mede sporters, en een planten basis dieet, zorgt voor meer energie.

Omdat alles wat je nodig hebt, haal je uit planten, niet uit vlees persé, wat je uit vlees haalt, zijn de planten die zij hebben gegeten, dus het is een tussenpersoon.

Een plantenbasis dieet kan alles genezen van ziektes en veel ellende voorkomen, wat te denken van diabetes en extreem overgewicht.

Uiteindelijk kom je dan toch weer terug bij de basis, denk als mensen als natuurlijke wezens, dus alles echt natuurlijk werkt het best, ja vlees is dat ook, daarom 20% vlees basis mits biologisch en wild zou moeten kunnen, zolang je maar bewust en dankbaar bent van wat je eet en doet.

Geef het een kans, experimenteer ermee

 Geef het juiste voorbeeld

 

Goede mensen

Het heeft geen zin om je energie te spenderen aan negatieve mensen, dan stelen ze je energie die je had kunnen geven aan positieve mensen, plus niks werkt bij negatieve mensen, helemaal niet wanneer je negatief terug gaat doen, als je er niet om heen kan, wees op ze minst aardig, empathisch en positief, geef niet in, in de negativiteit.

2 voorbeelden; 'gisteren ziet iemand dat je wilt oversteken op het zebra, een grote bus en toch doorrijden', of 'je loopt de kapper uit, iemand zegt, dat ziet er goed uit, meters verder... #maarnietheus.'

Begrijp precies iedere situatie waarom iets of iemand iets wel of niet doet, zolang jij het maar in het juiste licht en perspectief ziet, wat anderen doen, zijn niet jouw zaken, jij moet met jezelf kunnen leven de rest van je leven

Daar ontkom je niet aan, hoe zie je dat en hoe ga je er mee om?

Want als je steeds succesvoller wordt, jammer genoeg, gebeuren dat soort dingen meer. Des te meer je jezelf ontwikkelt, des te meer tegenstand in plaats van applaus, vandaar het gezegd; 'hoge bomen vangen veel wind' en 'je kop boven het maïsveld uitsteken'

Mensen die negatief zijn, projecteren hun eigen zelfbeeld op jou, het zegt niks over jou, alleen hoe zij zichzelf zien. Gelukkig maar, zou wat zijn als het wat over jou zegt ;)

Iemand behandelt een ander, zoals hij zichzelf ziet, dus behandelt hij jou gemeen, dan is het omdat diegene een laag zelfbeeld heeft, ongelukkig en negatief is. Ook al voel je met ze mee, vind je het zielig voor ze, hoef jij niet daar te blijven hangen, of om ze te veranderen, of om ze te troosten of wat dan ook, het is niet jouw probleem of verantwoording, jij hebt je handen al vol, jezelf te richten op al het moois dat het leven te bieden heeft.

Behandelt iemand jou goed, dan is het omdat diegene positief en gelukkig is met een hoog zelfbeeld, zo simpel.

Dus je energie verspillen aan negativiteit is verloren tijd. Het zegt niks over jou, bewaar je energie.

Gebruik al je kostbare energie, tijd en aandacht voor en met alles en iedereen die het waard zijn en verdienen. Oprecht de kracht kunnen vinden om het goede te doen en te zijn. De rest is niet jouw schuld of verantwoording, je hebt je handen al vol aan al het goede in de wereld. Hoop voor ze dat ze op een dag veranderen.

Dus laat je dag en humeur nooit verpesten door een pestkop, komt het op neer, door te blijven studeren waarom iets hoe werkt, zodat je het in ieder geval voor jezelf goed kunt beschouwen.

Sta erboven, jij leeft wel jouw droom met jouw droom mensen

Want dit is niet afhankelijk van iemand anders zijn erkenning, maar kun je alleen voor jezelf bepalen en dus weten.

Gebruik alle negativiteit dat er gebeurt in je leven als katalysator en ter motivatie om nog harder te werken, en beschouw alle positiviteit dat er gebeurt in je leven als beloning voor het harde werk, alleen laat je door beiden niet te veel leiden, blijf altijd constant, wat er ook gebeurt, goed of fout, ups en downs, zodat niks je van je stuk kan brengen, altijd stabiel.

Als iemand je slecht behandelt, denk je, ok, prima wacht maar tot mijn succes en jij zal er geen deel van uitmaken. Of wanneer iemand je goed behandelt, denk je, wow, gefeliciteerd, je hebt zojuist de beste keuze van je leven gemaakt, je zal de vruchten plukken van mijn succes, samen mee delen, inclusief. Simpel

En dus gaat het erom hoe je er mee om gaat en of het je lukt, dus niet wat er gebeurd maar hoe je erop reageert, als jij voor jezelf kan zorgen dat je overal de juiste houding voor hebt, zit je altijd goed en heb je niks te maken met anderen, dit is de kracht, daar zit het geheim in.

Als jij het goede doet, wil iemand die dat niet doet, kapot maken, want ze kunnen het niet uitstaan, omdat ze zichzelf niet kunnen uitstaan dat het jou wel lukt, en diegene zelf niet, dit kan iedereen zijn, een vriend, familielid of kennis, dus pas op en blijf scherp. Blijf de afwegingen maken wie wel en niet goed voor je zijn voor je eigen bestwil en gezondheid.

En andersom natuurlijk weer, als iemand goed voor je doet, oprecht, is het omdat diegene een oprecht echt goed persoon is, het beste met je voor hebt, een hoog zelfbeeld hebt, en ze allemaal op een rijtje heeft, daar gaat het en draait het om.

Focus je daarop

Andermans meningen boeien ook niet, je weet het zelf het beste

 

Ademhalingsoefeningen

Wat kan helpen in iedere situatie is eerst diep in te ademen, klinkt suf maar is echt waar, en dan even vasthouden en diep uitblazen, doe dit eigenlijk wanneer je maar kan, dit geneest alles, en zorgt dat je altijd in de juiste vibratie en frequentie zit zodat je onbewust altijd de juiste keuzes maakt, naast het positieve denken, zelf affirmaties en pep talk. #Wereldvanverschil

Naast meditatie in de vorm van jezelf pushen om even helemaal nergens aan te denken, ademhalingsoefeningen kunnen daarbij helpen.

Een andere mooie is, koude douches, begin of eindig met een ijskoude douche, of douche alleen koud voor de echte bikkels haha, ook dat is bewezen fantastisch voor je immuunsysteem

Het komt erop neer als je echt wilt doen wat de beste echte versie van jezelf is en strookt met het universum, zijn het eigenlijk allemaal zaken die dichtbij je oerinstinct zitten.

Daarnaast kan je ook gewoon groot of klein dromen, zolang je maar door gaat, door blijft dromen.

 

Dankbaar

Wees dankbaar nu al voor alles en iedereen die je nu hebt in ieder moment, en omdat je dankbaar bent blijf je ook streven voor verbetering, groei en ontwikkeling. Het is vanwege die dankbaarheid juist dat je zo veel mogelijk uit jezelf en het leven wilt halen, en dus positief.

Waardeer de kleine dingen gedurende de dag, leven in het hier en nu, adem de frisse lucht in en uit, noem de dingen waar je dankbaar voor bent op of schrijf ze op.

Zo zit je altijd in de juiste positieve vibratie.

 

Grootsheid

Mensen interesseren het niet, hoe goed je wel of niet bent. Ook al is het waar, ze geven alleen om zichzelf, vinden zichzelf fantastisch, willen het liefst alleen over zichzelf hebben. Dus ook dit kun je alleen voor jezelf beseffen. Als je alleen goed voor ze bent, als je betaalt, als je aanwezig bent, doet wat zij wilt en alleen dan likes krijgt, zijn die likes het niet waard om mee te beginnen. Je wilt gewoon oprecht echt jezelf kunnen zijn als goed mens, en dan tellen alleen iedereen die wel goed voor je zijn, de rest wil je helemaal niet, als het zo moet, dan liever helemaal niet, dus het is geen doel ansich; "likes". Je doet het vanwege een hoger doel het juiste. Wat je daarmee bereikt, gaat het om. Ook wanneer de waarheid of slimme taal uitkraamt, en anderen die niet zo ver zijn, wat je ze niet kunt kwalijk nemen, of niet de kracht hebben om daarmee bezig te zijn, voelen zich inferieur, en daarom vinden ze het niet leuk. Omdat het reflecteert wat zij niet weten of mee bezig houden, en jij wel. Dat kunnen ze om die reden niet uitstaan, begrijp deze feiten, en je kunt alles aan, zonder dat het je raakt. Het is niet jouw schuld als iemand te zwak is om dit te beseffen of om het goede te doen, constant, loyaal, onvoorwaardelijk ongeacht wat er gebeurd. Speel het gewoon eerlijk, want iedereen komt zichzelf tegen op een dag. Zolang jij maar het goede doet, zit alles oké. Wat anderen doen is niet jouw probleem, iedereen heeft alleen zichzelf ermee, jouw oplossing is om zelf het juiste voorbeeld te geven en je daarmee te omringen en daarvoor te kiezen, dat is alles.

 

Take aways:

 • Kies voor jezelf
 • Pak je verantwoordelijkheid
 • Mind your own business
 • Geloof in jezelf
 • Leef jouw dromen
 • Jij doet wel het juiste
 • Blijf zoeken naar nieuwe informatie om te leren en te groeien
 • Dankbaar voor al het goede en moois dat het leven je te bieden heeft
 • Houden van je eigen
 • Leef gezond, pak je vitamines uit fruit en groentes
 • Haal adem
 • Houd hoop en geef nooit op!
 • Doe het echt zelf en laat daden spreken

Leef gezond