Alain Stout

De prijs die je betaald als je groot droomt

Belangrijk om open en eerlijk te zijn om vrij te kunnen leven, ruimte over te laten voor wat echt belangrijk is in het leven.

Wat ik merk bij mezelf is dat des te meer mensen zeggen dat het me niet gaat lukken, des te meer ik mijzelf erin vast bijt als een wilde hond en alleen maar nog gemotiveerder ben.

Het is moeilijk voor mij, want als je gigantisch droomt willen mensen die dat niet doen, je met een hamer boven op je hoofd slaan, soms onbewust.

Dus je moet sterk zijn, je moet een hoger doel hebben, op die manier kun je de kracht diep binnenin vinden om dit te begrijpen en door te kunnen gaan.

Want soms is het zelfs goed bedoeld, dat is het verwarrende.

Al mijn mislukkingen

Ja, ik ben zo vaak mislukt, zo veel fouten, ik ben mens, geef ze toe en leer ervan.

Wou de foute kersttrui uitverkocht hebben voor kerst 2020, niet gelukt.

Wou mijn droomvrouw gevonden hebben ook, niet gelukt, wel in mijn verbeelding XD

Wou allang kinderen hebben, je moet jezelf nooit vergelijken met anderen, want dat werkt ontmoedigend en klopt nooit

Het is hard als mensen je niet leuk vinden, om wat voor reden dan ook, moet je ze gelijk geven? Of juist niet

Ik had in het begin rozenkrans kettingen gemaakt, soort van, ook nooit goed heeft gelopen.

Heel veel T-Shirts gemaakt, die nooit liepen.

1000 x is mijn webwinkel gecrasht die ik zelf had gebouwd, en toch doorgaan en doorzetten, terwijl vele momenten het echt ontmoedigend werkte. Hij werkt nu, en na dit alles zo bevredigend, het laat ook zien wat voor een doorzetter ik ben.

Mijn album 'Alaindig Nu' natuurlijk niet doorbrak, hetzelfde als mijn rap carrière.

Op gegeven moment, zie je niemand meer.

Allemaal leuk en aardig maar ik heb ook gevoel.

Mijn mindstate is out of this world, en mensen kijken alleen naar je resultaten, niet naar je hart en dromen, en waarom je doet wat je doet.

Daarnaast moet je natuurlijk niet huilen en doordrukken.

Je hebt gelijk, ik geef alles toe, maar begrijp de beweegredenen, de achtergrond, de ervaringen.

Lastige wereld waarin we leven om dit alles te begrijpen en in het juiste perspectief te plaatsen, om er op de juiste manier mee te dealen.

Naast dat wat een rode vlag is, je moet voor je eigen gemoedstoestand en gezondheid, moet achterlaten, om ruimte te maken voor al het positieve, want als iemand het niet ziet, maar negatief voor je is, is jouw schuld niet.

 

Mijn ondernemingsplan in de retail met name tig x afgewezen.

Daarnaast en heb dit al vaker gedeeld, niemand interesseert het, bestolen, oneerlijk bejegend, beledigd, genegeerd, gepest, uitgelachen, vernederd, afgekraakt, buitengesloten, gehaat, ingebroken, geslagen, gestoken, verraden en afgewezen ben.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je voelt je alleen en eenzaam, er is niemand in het donker.

Waar het dus om gaat, is blijven opstaan ongeacht wat, dat is wat ik doe.

Is dit waar je van droomt, is dit het leven, klopt dit allemaal?

 

Alsof de hele wereld tegen je is en alleen jij nog in jezelf geloofd, dat gevoel.

Je droomt groot, ja waarom niet?

 

Je leeft maar 1 x dus waarom zou ik niet voor het hoogst haalbare gaan en genieten van de reis, de lessen gaandeweg.

Allemaal zo hartverscheurend.

Begrijp me niet verkeerd, ik leef ieder moment van mijn leven met volle teugen en automatisch handel ik naar me grote doel dat diep in me zit.


Wat is succes?

Mijn succesverhaal is in ieder geval de transformatie, van ervaringen iets positiefs maken, de duurzame insteek voor een betere planeet, prachtige creaties daarin formuleren.

Keihard ervoor blijven gaan, ongeacht wat, ondanks de angst

Daarbij is het voor mij geen keuze om groot te denken of te dromen, het is voor mij een tweede natuur.

Maar waarom is het zo moeilijk om groot te dromen, omdat ook al geloof jij het wel voor iedereen, iedereen geloofd het niet voor iedereen, omdat ze het niet voor zichzelf geloven, soms onbedoeld en kunnen ze er niks aan doen, het niet verkeerd bedoelen, maar is het wel zo, en daardoor kan het niet goed voor me zijn.

Want als je groot droomt, dan zijn alleen mensen die dat ook doen of groter goed voor je, want de rest houdt je klein.

Je wilt alleen het beste voor iedereen.

 

Waarom maakt het mij zo anders, wat is dit, terwijl ik net zo als iedereen wil zijn, gewoon normaal.

Gewoon gelukkig, goed voelen, normaal gezond leven, stabiel, normale groei en opvoeding, normale ervaringen.

Daarbij heb je kennelijk al deze ervaringen nodig, die bouwen karakter en de fundering voor een beter leven zodat je je succes dragen en aan kan, maar er ook dankbaar voor bent omdat je door diepe dalen gegaan bent.


Wat is geluk?

Waarom Takoda

Eerlijk over mijn kleding lijn.

Waarom wil ik dit eigenlijk?

Naast het duiken in een zo'n duurzaam mogelijke variant, vind ik het leuk.

Ik deed te veel, vroeger wou ik eerst clown worden, toen architect, artiest, uiteindelijk ondernemer ook echt was gebaseerd op wat ik deed. Onderneem al zo lang als ik me kan herinneren naast het cre√ęren van dingen.

Haters

Mensen haten mij terwijl, naast dat ik dat een eng woord vind, want ik haat nooit, en gebruikt ik dat woord niet, ik voel dat, soms zie ik mensen die verder zijn dan mij zakelijk en privé, maar hebben rare fratsen, wat ik nooit zal doen. Daar zit voor mij succes eerst in, je hart op de juiste plaats hebben, alles op een rijtje hebben en gewoon oprecht goed gedragen. Dan ga je de wereld en iedereen om je heen in dat licht en perspectief zien.

Dus dat iemand verder is of "succesvol" is, zegt niks, nada, gaat om waar je hart ligt.

Daarom zorg eerst dat je hart op de juiste plaats zit, alles op een rijtje hebt, dat alles wat je doet strookt met het universum, dat je altijd met jezelf leven kan, er hard aan werk om dit in alle facetten van je leven oprecht door te drukken.

DAN...

als je daarna "succesvol" (wat relatief is) wordt op privé en zakelijk vlak klopt het plaatje precies.

Spreek alleen de waarheid uit, als je het niet hebben kan val je dus onder het kopje, niet goed, als je het begrijpt, ben je ook een winnaar. :-) Zo simpel ligt het, de rest is niet mijn probleem, schuld of fout. Zoek het in jezelf, ik ga door met het goede doen voor de goeden, die al mijn energie, tijd en aandacht honderd procent waard zijn.

Oja Takoda...

Zie mijzelf niet als een schrijver, maar het is een tweede natuur.

Schrijf dit blog ook niet omdat ik persé een blog moet schrijven, maar omdat het natuurlijk voelt, als een ingeving dat ik het moet doen, het eruit moet.

In ieder geval om weer verder te gaan over mijn kledinglijn waarom ik dat nu zo doe, ik deed dus te veel dingen tegelijk.

Van rappen, schrijven, boek, stichting wou starten, bed en breakfast, webwinkel, kleding lijn, andere producten verkopen online zoals tweedehands boeken en weet ik het wat nog allemaal meer, moest ik om echt ergens ULTRA goed in te worden, even kiezen voor 1 doel, ik heb dus na veel wikken en wegen gekozen voor de Takoda webwinkel met producten, en wou beginnen met de herenkleding lijn, om effectiever te kunnen werken, ook omdat ik bijvoorbeeld zocht in de winkels naar een bepaalde wollen pantalon in een grijs blauwe kleur, was er niet, alles was van polyester, dus in eerste instantie om te maken wat ik zelf wou dragen en leuk vond.

Naast dat ik privé dus kerngezond leef zoals dat ik een flexitarier ben, dat dus ook wou doortrekken in mijn onderneming.

Dus alle kleding moest biologisch, met de nieuwe collectie daarmee heb ge√ęxperimenteerd, zo duurzaam¬†mogelijk, te herkennen aan de certificaten per product.

Maar het kan beter dus doe nu onderzoek naar gerecycled katoen en hennep, wat duurzamer is dan katoen in productie en verbouwen.

Wou ook kleding maken als outfit in het geheel, wat makkelijker is voor de klant, zodat hij niet zelf hoeft te combineren, dat is wat kleding leuk maakt, het op elkaar af te stemmen.

Vind ik, ook al soms simpel een trui en spijkerbroek is ook heerlijk.

Had me voor de laatste collectie bijvoorbeeld laten inspireren door de film hitman, vandaar de witte overhemd met rode stropdas.

Je hoort mensen denken en zeggen en terecht, stropdas is toch uit de mode.

Dat kan best zo zijn, helemaal in de lockdown periode, zit iedereen thuis en hebben helemaal geen stropdas meer nodig.

Mee eens.

Deze collectie kwam ook uit voor de feestdagen 2020, en vond het dus leuk om de overhemden met stropdas netjes voor deze gelegenheden uit te brengen naast de inspiratie van hitman.

Omdat ik dat zelf cool vond.

Een witte stropdas voor bruiloften en zulke gelegenheden en de rode stropdas ook voor gelegenheden als kerst.

Ook liet ik me een beetje inspireren door Donald Trump, toen hij nog cool was, aan het einde van zijn ambt, heeft hij mij wel beetje verloren.

Het zijn nog steeds super coole producten, waar je echt wat mee kan, voor mooie momenten 

 

Dus dat was mijn verhaal, hoe kom ik √ľberhaupt tot de ingeving voor het gaan van deze webwinkel wat is er met de B&B gebeurd?

Ja, dus ik had schulden door ondernemen, en moest als nood oplossing mijn B&B en wat mijn appartement was, verkopen, wel met overwaarde.

Daarvan loste ik mijn schulden af, ik had wel meer dan 30 verschillende incasso's achter me aan lopen, allemaal uitgewist en opgelost, zelfstandig dus met de hulp van de koper en makelaar ;-) (wat dus een succes is?)

Alles investeer in deze ene tak van sport zoals waar ik het net over had.

 

Begrijp dan ook als het niet lukt en werkt.

Het is √ľberhaupt een lastige tijd¬†vanwege corona.

Ras optimist en ondernemer

Kan niemand ook maar iets kwalijk nemen, want niemand is iets verplicht of mij iets verschuldigd.

Kan het alleen zelf doen.


Dus ja ik heb grote dromen maar tegelijkertijd ben ik eeuwig dankbaar, super dolblij en intens gelukkig met alles en iedereen die ik nu heb, denk aan een auto, huis, kantoor (werkplaats of clubhuis vind ik een leukere benaming)

 

Het is hard, ja maar ik zal en kan nooit opgeven, ik heb teveel redenen waarom ik doe wat ik doe, ook al moet ik door alle fases heen die soms hartverscheurend zijn, ook al lijk je de enigste, je bent dat niet en er zijn mensen veel erger aan toe.

Naast doelen die ik al 10 jaar geleden bereikt had willen hebben, iedere stap die ik maak valt te plaatsen in het grote plaatje, en waarom ik ze maak, waar ik doorheen ben gegaan, emotioneel

 

Dus ik kan niet meer stoppen of opgeven

Doe nu onderzoek naar gerecycled en hennep kleding, kan niet teveel verklappen omdat het nog niet is uitgebracht, anders gaan mensen het stelen of kopi√ęren

Uiteindelijk ben ik dus super blij en dankbaar om mij te zijn, op de manier hoe ik ben en in de positie waar ik in zit

Dat ik dit uit, is al bijzonder

Ik lach iedere dag, humor is een het geheim voor een luchtige houding te houden ongeacht wat er gebeurd

Ik snap me skills, ik bewaar en gebruik ze altijd waar ze op hun plaats zijn

Daarom ben ik bijvoorbeeld blij dat ik niet doorgebroken ben als rapper, anders was ik misschien nooit tot dit punt gekomen van giga dromen met de wereld positief veranderen waar ik kan door ongekende waarde toe te voegen, zoals met duurzame innovaties

Ik heb nu geen geheimen meer, een open boek

Wil me tijd, aandacht en energie richten op alles en iedereen nuttig in het leven, moet daar ijzersterk in blijven zijn en wezen

Daarom richt ik me op waarop ik me richt nu

Kleding waar je je goed bij voelt, betaalbaar en met een speciaal verhaal op de achtergrond

Vond als kind al leuk om mijn outfit op elkaar af te stemmen, het maakte altijd wat los bij de omgeving

Maar het draait altijd eerst om je hart van binnenuit, de rest vloeit daaruit voort

Ten slotte...

  • Je kunt de natuur niet afdwingen, doe het goede in het hier en nu, en leef alsof je alles al hebt wat je wenst, dankbaar voor wat je nu hebt en kan
  • Je bent nu al bijzonder, een goed persoon voor de wereld, je bent er om anderen zo goed mogelijk te laten voelen, het beste bij omhoog te halen, zoals alleen jij dat kan
  • Alles wat je hebt meegemaakt werkt in je voordeel, gebruik het voor je
  • Neem niemand iets kwalijk, laat iedereen in zijn of haar waarde, iedereen moet het zelf uitzoeken
  • Doe het juiste en inspireer daarmee, vergeef anderen
  • Alles komt echt goed, blijf giga dromen en geniet van iedere seconde
  • Blijf groeien en ontwikkelen, leren en studeren
  • Graaf diep om de allerbeste versie van jezelf te kunnen zijn
  • Omarm de pijn, het is onderdeel van het proces, blijf opstaan, geloven en houden van jezelf
  • Doe wat je voelt