AlainStout.com

Duurzame Leefstijl

Duurzame Leefstijl

Recyclen, minder vliegen, CO2 uitstoot voetprint verlagen, minder consumeren, minder vlees eten, geen afval en vooral geen plastic op straat gooien… wat houdt dat allemaal in?

Waarom doe je dat en wat bedoelen ze nou eigenlijk met duurzaamheid?

Als je alle slechte gewoontes transformeert naar goede gewoontes, ga je ineens echt alles goed willen doen. Groot onderdeel daarvan is dus duurzame keuzes maken. Dat kan zitten in zoveel dingen. Tweedehands spullen kopen, zo lang mogelijk doen met spullen.

Deel economie

Bewust beseffen wat de gevolgen van alles zijn.

Afval recyclen spreekt voor zich en ben ik al heel blij mee. Het recyclen van kleding zou ik graag wat meer zien. Textiel is 1 van de meest vervuilende industrieën die er bestaat en als klap op de vuurpijl wordt onverkochte kleding van grote merken verbrand om geen gezichtsverlies te lijden.

Eigenlijk bij toeval heb ik nu al geen 3 jaar gevlogen en voor het eerst toen ik 28 jaar was. Vanwege corona en dergelijke, maar door dit alles ook bewust ben van de gevolgen van vliegen. Als ik me niet vergis vervuild vliegen van Europa naar Amerika net zoveel als een jaar vlees eten. Ook al is 1 van mijn lang gekoesterde droom om Amerika te bezoeken en meer in de wereld, wel bewust ben van de gevolgen. Dat is al een groot verschil. Zo min mogelijk en anders compenseren.

Door al deze zaken verlaag je je CO2 uitstoot voetafdruk.

Want de klimaatverandering is een gevolg van de vervuiling die is versneld door de Industriële Revolutie. Of je er nou in geloofd of niet, het staat buiten kijf en valt niet te ontkennen dat de uitstoot gassen van auto’s en fabrieken en wat ze dumpen in de rivieren allemaal heel schadelijk en giftig is. Nog maar te zwijgen over de radioactieve straling en mensen die ziek worden die wonen rond een bedrijf als Tata Steel die zo vervuilend is.

Dat is gewoon logisch nadenken en begrijpen we allemaal.

Gewoon goed zijn voor elkaar en de planeet. Dus doen wat wel goed is voor elkaar en de toekomst van onze planeet die we onze kinderen nalaten. En niet doen wat de toekomst van onze kinderen verwoest. Als het je niet interesseert wat er over honderden jaren vanaf nu gebeurd, doe het dan voor de toekomst van je kinderen, never, nichten…

Minder consumeren is heel duurzaam. Fast fashion is zo schadelijk voor het milieu. Dus denk eventjes bewust na voordat je extra goedkoop veel inkoopt en snel weggooit. Er zit altijd een verhaal achter. Kan het begrijpen en gebeuren uit nood snel iets kopen, maar denk wel na. Doe het dan de volgende keer anders indien mogelijk.

Minder vlees en zuivel.

Minder vlees voor mij is vanwege de massa productie en dieren welzijn. Waar ze allemaal hutje mutje in kooitjes zonder daglicht worden gestopt volgepropt met troep. Dus gewoon niet naar dierenwelzijn gekeken wordt. Voor een kilo vlees wordt zo enorm veel water gebruikt wat resulteert in veel CO2 uitstoot, maar ook wat ze uitpoepen. Sinds ik helemaal ben gekapt in 2021 met vlees eten, voel ik meer verbinding ofzo met dieren. Meer dankbaar, heel gek. Ervaar je alleen als je het zelf ook dus een kans geeft, anders snap je nooit wat ik bedoel. Eerst zelf ervaren, dan pas snap je het.

Dus dierenwelzijn, CO2 uitstoot.

Voor zuivel is het natuurlijk ook iets geks als je er echt over na gaat denken. Mensen zijn gewoon zwak, ze durven niet in te zien dat ze al hun hele leven iets geks doen. Zal wel ego zijn, liever lachen ze me uit en blijven ze doorgaan als pestkoppen. Bizar.

Dat een moederkoe een kalf moet baren ieder jaar zodat ze melk kan produceren. Dan wordt het kalf vrijwel meteen van de moederkoe weggehaald, allemaal in stres zodat wij zijn melk kunnen drinken. Hoe dan?

Terwijl ik een pizza liefhebber was en ook hamburgers en kip.

Maar eerder niet zo bewust was van deze dingen, dan kun je iemand niet zo kwalijk nemen. Nu ik er wel bewust van ben van het verhaal erachter, zou je iemand wel kwalijk kunnen nemen als hij ermee blijft doorgaan. Dat zou gek zijn. Daarom is het zo belangrijk soortgelijke informatie te delen.

Amandel melk enzo is prima.

Natuurlijk afval in de afval bak, en als puber heb ik die fout ook veel gemaakt om op straat te gooien want me vader deed het dus dat neem je over. In vriendengroepen waarmee je op straat ging hangen, gebeurde dat ook in een dronken bui of whatever. Toen dacht ik er niet over na, niet bewust was van wat ik deed. Nu wel en daarom doe ik het niet meer.

Waarom liever geen plastic op straat gooien omdat het via de riolen in het oceaan kan komen zoals kleine rietjes en dergelijke. Je kent de gevolgen van de plastic soep, het plastic versplintert in mini stukjes die worden gegeten door de vissen en wij eten die weer en dus vergiftigen we onszelf. Los van het koraal die gewoon verwoest wordt en verdwijnt.

Natuurlijk geen wilde dierenhuiden kopen en ivoren tanden en dergelijke want daarmee support je het stropen van wilde dieren.

Alleen veilig hout kopen met keurmerken als FSC om het tropisch regenwoud te beschermen.

Noem maar op, in andere woorden bewust van alle keuzes.

Bij alles afvragen waarom je eigenlijk doet wat je doet.

Als je van jezelf houdt oprecht, behandel je anderen goed omdat je jezelf goed behandeld.

En dat verspreid zich weer naar de omgeving en de planeet.

Dus een goed persoon zijn, de allerbeste versie van jezelf worden werkt echt als een olievlek.

Een sneeuwbal effect ermee teweeg brengt.

Daarom duurzaamheid is geven om elkaar nadenken hoe het beter kan.

Wat ons onderscheidt van dieren is onze intelligentie om super ideeën te verzinnen wat problemen oplost en tegelijkertijd niks of niemand schaadt.

Innovatie dus.

Een Win Win.

Als je een super mens wilt worden wat ieder vlak van je leven goed zal doen, zul je rekening met alles en iedereen houden zonder jezelf te verloochenen.

Check dan de cursus: “Een Super Mens Worden”

Alain Stout
Een ondernemer met voeten in de aarde omtrent duurzaamheid en een betere planeet. Eerst mezelf veranderd ten goede wat een constant proces is en tegelijkertijd groeit alles en iedereen om me heen mee de goede kant op. Alleen maar positieve energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Comments

Geen reacties om te tonen.
Categories
Recent posts
Blog Updates